MUZIKAL MADAGASCAR - 90 MINUT SMEHA ZA VSO DRUŽINO! :)

 

Ljubitelji muzikalov, živali in pustolovščin pozor! Pozabite na vsakdan in odpotujte v vročo afriško divjino skupaj s simpatičnimi junaki pustolovskega muzikala Madagascar, ki v živo v slovenskem jeziku navdušuje ljubitelje plesa, glasbe in gledališča po vsej Sloveniji.

 

Po izjemnem uspehu Dreamworksove risanke Madagascar, ki je navdušila mlade in mlade po srcu širom sveta, je ta veliki spektakel letošnjo jesen v obliki muzikala zaživel na naših odrih. Licenčni projekt je pripravila NAGP produkcija s producentom Nejcem Avbljem v koprodukciji s Špas teatrom.

Kralj v mestu narejene džungle, lev Alex, je glavna atrakcija newyorškega živalskega vrta. Alex in njegovi najboljši prijatelji, svojevrstna zebra Marty, hipohondrična žirafa Melman in ljubko zaobljen povodni konj Gloria, že vse življenje živijo v živalskem vrtu. Zebra Marty za svoj deseti rojstni dan izrazi prav posebno željo, ki živalske prijatelje odpelje na zabavno popotovanje. Znajdejo se v mestu, kjer jih ujamejo, uspavajo in pošljejo v Afriko. Ko truma pingvinov sabotira ladjo, se Alex, Marty, Melman in Gloria znajdejo na obali Madagascarja. Mestni razvajenci morajo ugotoviti, kako naj preživijo v divjini, ki je prej nikoli niso videli. Lev, žirafa, nilski konj, zebra, lemurji in pingvini tako doživijo največjo pustolovščino doslej… V njihove like so se vživeli znani pevci in igralci: Gašper Rifelj, Blaž Vrbič, Irena Yebuah Tiran, Anja Strajnar, Leticia Yebuah Slapnik, Nejc Lisjak, Srđan Milovanović, Jan Bučar, Nejc Simšič, Lea Bartha Pesek, Danaja Koren, Neža Strenčan in drugi.

 

Izjemen prevod besedil je delo Janeza Usenika, ki je poskrbel, da bodo obiskovalci muzikala tudi tako znana besedila kot so v pesmi z naslovom »I like to move it, move it«, odslej z veseljem prepevali v slovenskem jeziku. 

Glasba, napisana v pop stilu, nas KAR »žgečka« po podplatih, skupaj z odličnimi koreografijami Mojce Horvat. Režijo je vodila režiserka Eva Hribernik, za vrhunsko glasbeno izvedbo pa je skrbel glasbeni oče slovenskih muzikalov Simon Dvoršak. Igralci so svoje glasove pilili pod budnim očesom in ušesom Eve Černe.

 

V muzikalu Madagascar boste lahko zaplesali in zapeli tudi gledalci, oziroma z drugimi besedami – prav vsi v gledališču bomomuvaliskupaj! :)

 

Se vidimo predstavi!

 

 

Predstava je pripravljena v posebnem sodelovanju z Music Theatre International (Europe) - www.mtishows.eu.

Avtor knjige: Kevin Del Aguila

Avtorja glasbe in besedil: George Norigea in Joel Someillan