Nejc Lisjak

NEJC LISJAK, igralec, režiser in prevajalec, se je z odrsko umetnostjo začel ukvarjati že kot majhen otrok, od takrat pa sodeloval v več kot štiridesetih gledaliških projektih.

Kot osnovnošolec je bil član gledališke skupine Orbitala v KUD Franc Kotar Trzin pod vodstvom Urše Mandeljc, kjer je leta 2004 dobil svojo prvo gledališko vlogo v predstavi Pika Nogavička. Nastopil je še v predstavah Peter Pan, Hrestač, Notredamski zvonar in Sneguljčica ter se leta 2007 prvič srečal z muzikalom, ko je nastopil v Čarovniku iz Oza (Čarovnik).

Prvo zrelejšo vlogo je igral v režiji Jureta Lajovica kot naslovni junak v predstavi Mali princ, tej pa so sledile še vloge v dramah Lov na čarovnice, Samomorilec in Fiziki v režiji Tatjane Peršuh. Tri leta je sodeloval v Poletnem gledališču Studenec, in sicer v igrah Kralj gora in ljudomrznik, Butalci ter Veselica v dolini tihi, ki jih je režiral Lojze Stražar. Nastopil je tudi v drami Dvom.

Z režijo se je prvič srečal leta 2007, ko je ustanovil svojo dramsko skupino. Vedno je tudi nastopal. Tako si je nabiral izkušnje v otroških in mladinskih predstavah, med drugimi v predstavah Trnuljčica, Povodni mož, Janko in Metka, Pepelka, Snežna kraljica, Rdeča kapica, Medvedek Pu in Kraljična na zrnu graha. Prvi muzikal, ki ga je režiral, je bil Druščina (Robert).

Danes večino projektov snuje v KD Ihan in KD Mlin Radomlje, kjer je tudi predsednik.

Kot igralec, režiser in prevajalec je sodeloval pri številnih uspešnih produkcijah muzikalov pri nas, kot so Moje pesmi, moje sanje (Max Detweiler), Pepelka (mačeha) in Annie (Rooster).

Svoje znanje nenehno izpopolnjuje doma in v tujini.