Gašper Rifelj - Alex

Gašper Rifelj se je rodil v Novem mestu leta 1990. Že kot otrok je hitro dobil stik z glasbo, saj je pri šestih letih začel igrati diatonično harmoniko. Kasneje je svoje prve izkušnje z nastopanjem pred publiko pridobival skozi osnovnošolska leta, ko je sodeloval v narodnozabavnem ansamblu. V želji po učenju novih inštrumentov je pričel z igranjem kitare in petjem v pevskih zborih. Pri petnajstih letih je posnel svojo prvo samostojno skladbo z naslovom Ljubim ljubiš. V istem letu je postal zmagovalec pevskega tekmovanja Hitmania in s pomočjo nagrade posnel novo pesem Greva do neba, ki jo je prvič prijavil na Emo 2008 in bil izbran kot prva rezerva.

 

Naslednje leto je Gašper spoznal enega najboljših producentov pri nas Raaya, s katerim sta ustvarila kar nekaj skladb. Leta 2009 je s skladbo Ti veš debitiral na Slovenski popevki in v družbi zvenečih imen dosegel odlično drugo mesto. Leto za tem je še enkrat stal na odru popevke s skladbo Mozaik in prav tako dosegel lep uspeh, tretje mesto. Gašper se je v tem času vpisal na Konservatorij za glasbo, kjer se je začel učiti klasičnega petja pri priznanem profesorju Dejanu Herakoviču in se prvič srečal s klavirjem[1] . Obiskoval je tudi ure solo petja pri Nacetu Junkarju in Marjetki Vovk. Sedaj pridobiva znanje pri Nataši Nahtigal.

 

Leta 2010 je izšla njegova skladba Nekdo drug. V tem času je prišlo tudi do sodelovanja s priznanim avtorjem bivše Jugoslavije Miranom Buljanom, s katerim je izdal skladbo Kriv sem.

 

Leta 2011 je Gašper spoznal glasbenico Majo Stermecki - Bilbi, s katero je posnel pesem Zadihaj in videospot s priznanim Nikom Karom. Na povabilo Matjaža Jelena je Gašper ponovno stal na odru Slovenske popevke s skladbo Manj je več in dosegel lep rezultat, četrto mesto. Skladba Manj je več je dobila tudi akustično preobleko in tako še bolj segla do srca Gašperjevih zvestih poslušalcev.

 

Gašper je končal konservatorij za glasbo in pravi, da je prišel čas, ko lahko vse pridobljeno znanje tudi koristno uporablja. Poleg petja, igra še diatonično harmoniko, klavir in kitaro, ter veliko nastopa s svojo glasbeno skupino, s katero ustvarjajo čudovite skladbe. Namen je, kot sam pravi, da tudi znani hiti dobijo njihovo podobo, kar jim omogoča prav posebna zasedba te skupine: kitara, klavir, cajon, saksofon in violina.

 

Leta 2014 je skupaj z Evo Boto nastopil na Melodijah morja in sonca s skladbo ljubezen dela čudeže.

Po krajšem premoru, sedaj Gašper sam ustvarja svojo glasbo. Skladba Čas in pred kratkim izdana pesem Ljubljena, za katero je posnel tudi videospot, sta njegovo delo, prav tako je avtor skladbe Na dnu spomina, s katero se letos prijavlja na Slovensko popevko.

 

Gašper ima kar nekaj izkušenj tudi z vodenjem ter organizacijo prireditev javnih prireditev.

Leta 2014 je vodil in organiziral dobrodelni koncert v Novem mestu » PRAZNIK DOBROTE », organiziral in vodil je tudi prireditev » POLETJE POD ZVEZDAMI«, kjer je med drugim nastopila tudi Severina. Vodil je prireditve kot so Športnik leta, Cvičkarija, maturantski plesi, poroke, itd…

 

Leta 2016 je ponovno stal na odru Slovenske popevke s skladbo Utrip srca. Istega leta je izšla doslej njegova najbolj uspešna skladba Čas, katere je tudi avtor.

V letošnjem letu je izdal pesem Ljubljena in v oddaji Zvezde plešejo dokazuje tudi svoje plesne sposobnosti.