Danaja Koren

Danaja Koren (1991), je obiskovala Waldorfsko osnovno šolo ter gimnazijo v Ljubljani. Z osmimi leti se je vpisala v glasbeno šolo, kjer je po končanem nižjem šolanju iz klavirja zaključila tudi nižjo stopnjo iz prečne flavte. V času osnovnega in srednjega šolanja je obiskovala šolske zbore ter MePZ Ljubljanskih srednješolcev - Veter. Ob prepevanju v Vetru se je odločila, da bo glasba resnično postala njena življenjska pot. 

 

Leta 2013 je diplomirala iz glasbene pedagogoke na Akademiji za glasbo v Ljubljani, 2016 pa tudi magistrirala iz iste smeri.

 

Danes je učiteljica nauka o glasbi na zasebni glasbeni šoli Arsem. V sklopu pedagoškega dela se, kot izvajalka, udeležuje raznih glasbenih delavnic za otroke, mladino in vodi otroške zborčke. V povezavi s pedagoškim delom je s so-avtoricami objavila tudi članke v glasbenih in glasbeno pedagoških revijah (Glasna, Glasba v šoli in vrtcu), eden izmed njenih strokovnih člankov pa je bil objavljen tudi v knjigi B.S.Kafol: Contemporary Approaches to Music Teaching and Learning (Sodobni pristopi k poučevanju in učenju v glasbi) ter v Glasbenopedagoškem zborniku Akademije za glasbo v Ljubljani. Trenutno se tudi izobražuje za Pedagoško diplomo Willems.

 

Glasbeno pedagoškemu delu je predana s strastjo in veseljem.

 

Njena največja strast pa je petje. Trenutno zaključuje nižjo glasbeno šolo iz solopetja in ob tej priložnosti pripravlja svoj prvi samostojni koncert.

 

Aktivna je tako na solističnem kot tudi zborovskem področju. Ob različnih priložnostih poprime tudi za mikrofon kot solistka ali spremljevalna vokalistka.  

 

V sezoni 2014/2015 je postala članica pevsko – plesnega ansambla muzikala Mamma Mia!, leto kasneje se je pridružila ansamblu muzikala Veronika Deseniška, od pomladi 2017 pa nastopa tudi v muzikalu Alpska saga, kar dokazuje, da ji glasbeno – gledališka dejavnost ni tuja.

 

Plesno se izpopolnjuje v Plesni šoli Mojce Horvat.

 

Danaja je umetnica z dušo in srcem in njeno življenje je vsekakor posvečeno glasbi in odru.